Buna ziua, dragi cititori. Am folosit pȃnă acum acest blog pentru a încerca, în măsura puterilor şi cunoştinţelor mele, să explic unele fenomene psihologice de interes pentru mai toată lumea. …
Buna ziua, dragi cititori. Am folosit pȃnă acum acest blog pentru a încerca, în măsura puterilor şi cunoştinţelor mele, să explic unele fenomene psihologice de interes pentru mai toată lumea. …
Toţi am auzit despre, sau ne-am confruntat personal, cu situaţii în care un bunic sau un părinte ajuns la marea senectute este în situaţia de a nu se mai putea …
Dacă în postarea anterioară am discutat despre dependenţa de social media, de data aceasta îmi propun să detaliez un aspect specific legat de abuzul de prezenţă pe reţelele de socializare, …
Ultimii 10 ani au adus modificări majore în tehnologia informaţiei: pe de-o parte din punct de vedere tehnologic telefoanele mobile au evoluat pȃnă la a deveni adevărate centre informaţionale portabile, …
Cȃnd eram copii ne-au plăcut poveştile, l-am aşteptat pe Moş Crăciun şi poate uneori ne-am temut că sub patul nostru s-ar afla nişte monştri. Odată ce am crescut am înteles …
In cȃteva postări anterioare am definit perfecţionismul şi am detaliat diferitele sale componente (perfecţionismul orientat spre sine, perfecţionismul orientat spre ceilalţi şi perfecţionismul prescris social). În toate aceste postări am evidenţiat faptul …
Închei seria de postări dedicate aspectelor diferite ale abuzului psihologic cu descrierea abuzului la locul de muncă, abuz cunoscut sub numele de mobbing. In zoologie, termenul de mobbing se refera …
Dacă, pȃnă acum, în seria de articole dedicate abuzului psihologic (începută aici ) am vorbit despre abuzul ce are loc în viaţa de zi cu zi a persoanelor, în mediul …
Continui seria de postări dedicată abuzului psihologic abordȃnd un alt fenomen, extrem de răspȃndit: abuzul care se petrece între copiii de vȃrste apropiate, în mediul şcolar sau în medii asociate: …
De mai multe ori, de cȃnd am început postările pe acest blog, am abordat subiectul fericirii, sau, aşa cum este numită în psihologie, „starea de bine” (definită mai în detaliu …
Iată că se apropie sfȃrşitul de an, ocazie cu care mă adresez tuturor celor ce mi-au urmărit scrierile, făcȃndu-le urări de sănătate fizică şi stare de bine psihologic. Şi, dincolo …
Fiecare om are în viaţă momente în care se confruntă cu situaţii neplăcute, cu stări de spirit mohorȃte, cu conflicte (cu ceilalţi sau interioare). Şi probabil mulţi din cei care …